Kiderült, milyen rajzok díszítik majd az Erzsébet-utalvány borítékokat

2015.05.22.


Ünnepélyes keretek közt adta át az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. bírálóbizottsága a 6-10 és 11-14 éves korosztálynak meghirdetett Adni jó! gyermekrajzpályázat díjait. A legjobb pályaművek az Erzsébet-utalvány borítékokat díszítik majd.

Több mint 2 ezer alkotás érkezett a pályázatra, melynek fő témái a segíteni akarás, kedvesség, önzetlenség, gondoskodás – mindaz, ami Árpád-házi Szent Erzsébet életét jellemezte –, valamint a barátság, a szeretet, a család és az ünnepek voltak.

Somló Tamás, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. vezérigazgatója arról beszélt a díjátadó ünnepségen, hogy milyen fontosak a fiatalok életében az ilyen megmérettetések. Elmondta, gyermekként ő is részt vett rajzpályázaton. – Nem nyertem ugyan, de a mai napig megőriztem annak az alkotásnak az emlékét a szívemben. Remélem, ti is ilyen örömmel fogtok visszagondolni erre a napra, és büszkeséggel tölt el benneteket, hogy műveitek milyen sok emberhez juthatnak el, hiszen Erzsébet-utalványt már több mint 2 millió felhasználó kap minden hónapban.

Borza Teréz porcelánművész, a bírálóbizottság elnöke pedig őszintén bevallotta, hogy mint mindig, most is igen nehéz dolga volt a zsűrinek, mert nem egyszerű feladat a sok szép műből egyet-egyet kiválasztani. – Én tudom, hogy mindenki a saját alkotását tartja a legjobbnak, hiszen a legnagyobb örömmel és odafigyeléssel dolgoztatok mindannyian.

Ha nehezen is, de a döntés megszületett: a kicsiknél az első díjat a 10 éves Matula Éva „Család”, a másodikat a 9 éves Gombos Luca „Húsvét”, a harmadikat a 10 éves Lakatos Virág Mária „Nagyival tyúkot etetünk” című alkotása nyerte el. A 11-14 éveseknél első lett a 14 éves Toppantó Napsugár Panna „Szent Erzsébet a szegényekhez indul”, második a 11 éves Dékány Kata „Szeretetadomány”, harmadik pedig a 13 éves Skalidis Vasiliki „Adni jó!” című képével. A bírálóbizottság különdíjat is megszavazott, amelyeket a 10 éves Papp Julianna és a 12 éves Hársmán Natasa kapott.

Az Adni jó! pályázatra beérkezett nagyszámú, egyedi, sajátos kompozíciójú, gyakran igen kiváló, komoly grafikai, ecsetkezelési technikákat felsorakoztató rajzok, festmények, grafikák alapján bebizonyosodott, hogy a gyermekek alkotókedve töretlen, amely remélhetően elkíséri őket egészen művésszé válásukig.

 

Tovább a galériára

Elfogadóhely kereső

Tudta-e?


Az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyán egyszerre kezelhető az Étkezési, az Ajándék, az Iskolai, a Kultúra, a Sport valamint a Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány is. A kártya zsebei megfelelnek a papíralapon kibocsátott Erzsébet-utalványok típusainak, így az egyes zsebek felhasználhatósági köre azonos a papír alapú utalványokéval.

Az Erzsébet-utalványcsalád tagjait mintegy
2.000.000
ember használja rendszeresen.

 

Az utalványokat 48.000 munkáltató adja munkavállalóinak,

 

akik országosan mintegy 60.000 elfogadóhelyen válthatják be azokat.