Nyugdíjasoknak

Nyugdíjasoknak juttatott 10.000 Ft-os
Étkezési Erzsébet-utalvány

 

Magyarország Kormánya idén is úgy döntött, hogy karácsony előtt egyszeri, 10 000 Ft értékű Étkezési
Erzsébet-utalványt juttat a nyugellátásokban és egyes más ellátásokban részesülőknek. 
Az Étkezési Erzsébet-utalványok élelmiszer, kész hideg és meleg étel, valamint melegkonyhás vendéglátóhelyeken étkezési szolgáltatás igénybe vételére használhatók fel Magyarország területén, 2018. december 31-ig.  Az alábbiakban minden 
hasznos információt összegyűjtöttünk.


 

 
 

 

A 10. 000 Ft értékű Étkezési Erzsébet-utalványokat levélben a postások kézbesítik. Ha a címzett nincs otthon, értesítést hagynak számára. Az értesítéssel az illetékes postahivatalban vehető át a levél. A címzett helyett meghatalmazott is átveheti az utalványokat.

   

Óvatosan bontsa ki a küldeményt, hogy az utalványok ne sérüljenek. 

   

A borítékban a kísérőlevél mellett 3 db papírszelvény található, amelyeken összesen 6 db Étkezési Erzsébet-utalvány van: 4 db 2000 Ft-os és 2 db 1000 Ft-os, amelyek összértéke 10 000 Ft.

   

Az utalványszelvényeket szét kell választani.

A szétválasztás helyét szaggatott vonal, perforáció és egy olló képe is jelzi. A szelvényeket a perforációnál félbe kell hajtani, majd kézzel, vagy ollóval a jelzett vonal mentén óvatosan szétválasztani.

   

Szétválasztás után 4 darab 2000 forintos és 2 darab 1000 forintos 
Étkezési Erzsébet-utalvány használható fel.

   

Az Étkezési Erzsébet-utalvánnyal élelmiszer, hideg és meleg étel vásárolható, valamint éttermekben, büfékben is elfogadják. A felhasználás során azonban az utalványokból készpénz nem adható vissza.

   

Az Erzsébet-utalványok
2018. december 31-ig használhatóak fel.

   

Ha a borítékban gyártási sérült utalványt talál, kérjük, a legközelebbi postahivatalban adja le, ahol intézkednek az utalványok cseréjéről.

Ha bármilyen kérdése felmerül, telefonon itt érdeklődhet: 1818

 

 

   
   

 

 

 

 

Tovább a galériára

Elfogadóhely kereső

Tudta-e?


Az Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártyán egyszerre kezelhető az Étkezési, az Ajándék, az Iskolai, a Kultúra, a Sport valamint a Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány is. A kártya zsebei megfelelnek a papíralapon kibocsátott Erzsébet-utalványok típusainak, így az egyes zsebek felhasználhatósági köre azonos a papír alapú utalványokéval.

Az Erzsébet-utalványcsalád tagjait mintegy
2.000.000
ember használja rendszeresen.

 

Az utalványokat 48.000 munkáltató adja munkavállalóinak,

 

akik országosan mintegy 60.000 elfogadóhelyen válthatják be azokat.